Carne de miel de Camerun, fara colesterol si cu gust de vanat

Carnea lui nu are colesterol, are gust de vanat si o aroma inconfundabila. Un iranian stabilit in Prahova a aclimatizat deja 20 de oi si berbeci de Camerun, care au fatat primii miei.Traditia spune ca nu e Paste adevarat, daca nu ai pe masa macar o bucatica de miel. Cei carora nu le place insa mirosul si gustul specifice carnii de miel pot avea pe masa o delicatesa: carnea de oaie de Camerun.Cand s-a stabilit la Floresti, in Prahova, Reza Taheri a adus din Africa aproape 20 de exemplare de oi de Camerun, care s-au aclimatizat perfect. Sunt mai rentabile decat mioritele autohtone: mananca mai putin, sunt mai usor de intretinut, nu trebuie tunse si se inmultesc de trei ori in doi ani.Si pentru ca au o carne speciala, pretul oilor de Camerun este ceva mai mare decat al mioarelor autohtone. Un kilogram de miel de camerun costa intre 35 si 40 de lei.Prietenii si apropiatii si-au rezervat deja cate un berbecut, dar se gandesc daca sa-l taie de Paste sau sa le cumpare si cate o femela, pentru a-i inmulti. Foto: Mondo News