Cartea lui Catalin Grigoras intitulata “Inregistrarile audio si audio-video” cuprinde acuzatii la adresa directorului INEC

nbsp;

Catalin Grigoras, fost expert in cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice (INEC), il acuza pe Cristian Dumitrescu, director INEC, ca a deteriorat CD-ul cu filmuletul in care Traian Basescu loveste un copil.

Acuzatia apare intr-o carte publicata recent de Grigoras, intitulata quot;Inregistrarile audio si audio-video quot; si semnata impreuna cu Adrian Petre.

Expertul Catalin Grigoras, angajat al INEC pana in mai 2010, sustine ca tusul folosit de Cristian Dumitrescu, pentru a scrie pe CD-ul in care presedintele Basescu loveste cu pumnul un copil, penetreaza materialul in cateva zile si, in consecinta, datele de pe acesta nu mai pot fi citite.

quot;Directorul INEC a procedat la contaminarea materiala a suportului digital din lucrarea 3649 din 30.11.2009 a Administratiei Prezidentiale prin inscriptionarea pe suprafata acestuia a textului olograf. In plus, markerul utilizat nu a fost unul adecvat pentru a scrie pe astfel de suporturi digitale, iar la introducerea in plic tusul s-a intins pe suprafata CD-ului, extinzând aria contaminata si facilitând deteriorarea in timp a suportului digital si a datelor informatice quot;, scrie Catalin Grigoras.

De partea cealalta, directorul INEC spune ca markerul folosit pe CD-ul respectiv nu a afectat continutul quot;documentului quot;.