Castelul Bran, o ruina transformata intr-o fabrica de bani

In vreme ce multe conace si proprietati medievale din Transilvania sau din vechiul Regat sunt lasate in paragina, iata ca un castel care a intrat in proprietate privata a devenit o afacere cu profit sclipitor.

Ne referim la vestitul Bran, retrocedat mostenitorilor Reginei Maria. In urma cu 3 ani, cladirea era neingrijita si putini turisti ii calcau pragul. Renovat si administrat cu talent, acum aduce incasari de peste un milion de euro, inclusiv din nunti si cumetrii. Cand au intrat in castelul Bran, adevaratii proprietari au simtit ca-i lasa puterile: stiau, din fotografii de familie, cum arata in vremurile de glorie. L-au gasit insa aproape devastat.

“Am primit doar ziduri, un castel foarte foarte frumos cu fire care atarnau din tavan. Iar oamenii care au venit in vizita in acea zi, din zona, au zis ca il vom face frumos din nou, il vom face frumos din nou. Asta inseamna totul”, spune Emanuela de Habsburg. “Am preluat un castel jefuit, un castel caruia i s-a rapit chiar si demnitatea. Ploua in castel in siroaie”, spune si Lia Doru Trandafir, administrator Castelul Bran. Incurajati de prieteni si sfatuiti de arhitecti buni, cu experienta in renovarea proprietatilor germane sau franceze, noii proprietari s-au pus pe treaba. Citeste articolul integral pe site-ul Pro TV. Foto: Mondo News