Castigatori Cannes 2011: The Tree of Life a castigat premiul pentru cel mai bun film


Festivalul de Film de la Cannes, aflat la cea de-a 64-a editie, si-a desemnat in aceasta seara castigatorii. Productia The Tree of Life, cu Brad Pitt si Sean Penn, a castigat premiul Palme D’Or pentru cel mai bun film, iar nbsp;premiul pentru regie i-a fost acordat lui Nicolas Winding Refn pentru filmul politist Drive.

Filmul quot;The Tree of Life quot; este regizat de americanul Terrence Malick si ii are in distributie pe Brad Pitt si Sean Penn. Premiul a fost adjudecat de Bill Pohlad, unul dintre producatorii filmului, in absenta lui Malick, atat de discret incat nu a mai aparut in nicio poza in ultimii 30 de ani, nbsp;transmite hotnews.ro, care citeaza AFP.. nbsp;

Premiul pentru cea mai buna interpretare feminina a fost acordat actritei americane Kirsten Dunst, 29 de ani, pentru rolul din quot;Melancholia quot;, regizat de Lars von Trier.

Premiul pentru cea mai buna interpretare masculina a fost decernat actorului francez nbsp;Jean Dujradin pentru pelicula alb-negru quot;The Artist quot;, in regia lui Michel Hazanavicius. nbsp;

Marele Premiu a fost acordat filmelor quot;Once upon in Anatolia quot; al lui Nuri Bilge Ceylan din Turcia si quot;Le gamin au velo quot; al fratilor belgieni Eric et Luc Dardenne, mai informeaza hotnews.ro.

Va prezentam mai jos cele mai importante premii decernate anul acesta la Cannes:

Premiul pentru Regie- Nicolas Winding Refn pentru filmul quot;Drive quot;
Cea mai buna actrita- Kirsten Dunst, pentru rolul din quot;Melancholia quot; de Lars Von Trier
Cel mai bun actor- Jean Dujardin pentru filmul quot;The Artist quot;
Cel mai bun scenariu- Hearat Shulayim, pentru quot;Footnote quot;
Palme d’Or- Filmul quot;Tree of Life quot; de Terrence Malick, cu Brad Pitt si Sean Penn
Grand Prix- Nuri Bilge Ceylan pentru quot;Once Upon a Time in Anatolia quot; si Jean-Pierre si Luc Dardenne pentru quot;Le Gamin au vélo quot; (The Kid With a Bike)
Palme d’ Or pentru scurt-metraj – nbsp;Marina Vroda pentru quot;Cross Country quot;
Caméra d’or pentru debut – Pablo Giorgelli pentru filmul quot;Las acacias quot;.

Sursa foto: AFP