Castigatori premiile Emmy 2010: Modern Family, Glee si Mad Men

Cea de-a 62-a editie a premiilor Emmy 2010, care a avut loc duminica seara la Los Angeles, a fost una plina de emotii. Marile castigatoare ale serii au fost serialele de comedie quot;Modern Family quot; si quot;Glee quot;, si drama quot;Mad Men quot;.

quot;Mad Men quot;, cu 17 nominalizari anul acesta, a castigat premiul pentru cel mai bun scenariu si cel mai bun serial drama. Este cel de-al treilea an consecutiv in care productia castiga premiul pentru cel mai bun serial drama.

Si tot pentru a treia oara consecutiv a fost desemnat castigator actorul Bryan Cranston, care joaca rolul unui traficant de droguri in serialul quot;Breaking Bad quot;.

Sapte dintre cele opt cele mai importante premii Emmy pentru interpretare au fost castigate de cateva chipuri noi la gala de anul acesta.

Aaron Paul a castigat premiul pentru rol secundar masculin intr-un serial drama ( quot;Breaking Bad quot;), Archie Panjabi – premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin intr-un serial drama ( quot;The Good Wife quot;), iar Kyra Sedgwick, premiul pentru cel mai bun rol principal intr-un serial drama ( quot;The Closer quot;).

Edie Falco a plecat acasa cu primul ei premiu Emmy pentru rolul din comedia quot;Nurse Jackie quot;, iar Jane Lynch a castigat un Emmy pentru cel mai bun rol secundar feminin, pentru interpretarea din quot;Glee quot;.

Jim Parsons a castigat premiul Emmy pentru cel mai bun rol principal din comedia quot;The Big Bang Theory quot;, punand astfel capat quot;domniei quot; de doi ani a lui Alec Baldwin, starul serialului quot;30 Rock quot;.

quot;Modern Family quot; a plecat acasa cu premiul pentru cel mai bun serial de comedie, dar si cel mai bun scenariu, dupa numai un sezon, invingand astfel productia quot;Glee quot;. quot;Modern Family quot; a castigat in total sase premii Emmy.

Si sectiunea reality show-urilor a avut parte de un nou campion, quot;Top Chef quot;, dupa ce quot;The Amazing Race quot; fusese desemnat castigator sase ani consecutiv.

Ryan Murphy, creatorul comediei muzicale quot;Glee quot;, a castigat primul sau Emmy, pentru regia serialului. quot;Glee quot; a castigat doar patru premii Emmy, desi a dominat lumea muzicala americana anul acesta.

Serialul quot;Lost quot;, care a primit in acest an 12 nominalizari – si a primit noua premii Emmy de-a lungul celor sase sezoane – nu a castigat niciun trofeu anul acesta, la fel si serialul cu vampiri quot;True Blood quot;. In schimb, quot;Dexter quot; a castigat doua premii Emmy, printre care cel pentru cea mai buna regie a unui serial drama.

quot;The Pacific quot; a avut 24 de nominalizari, dar a castigat numai opt premii Emmy, in timp ce filmul biografic quot;Temple Grandin quot; a primit sapte premii Emmy, inclusiv cel pentru cel mai bun rol principal feminin – Claire Danes.

Al Pacino a castigat un premiu Emmy pentru interpretarea controversatului medic Jack Kevorkian, specialist in sinucideri asistate, in filmul quot;You Don’t Know Jack quot;. K

The Academy of Television Arts amp; Sciences i-a inmanat in acest an actorului George Clooney premiul Bob Hope, pentru actiunile sale umanitare.