Catalina Ponor, interventie la inima cu 2 luni inainte de CM de gimnastica de la Tokyo


Catalina Ponor a fost supusa unei interventii la inima cu numai doua luni inainte de Campionatele Mondiale de gimnastica de la Tokyo, potrivit gsp.ro.

Campioana olimpica la sol si barna si cu echipa Romaniei, nbsp;Catalina Ponor a nbsp;ajuns saptamana trecuta la Spitalul de Urgenta Floreasca, din cauza unor probleme la inima. nbsp;Gimnasta a simtit cum ritmul inimii se accelereaza anormal in timpul antrenamentelor de la Izvorani, motiv pentru care a intrerupt exercitiile si a mers la spital.

Potrivit Marianei Bitang, cauza este o malformatie congenitala la inima, care ii cauzeaza uneori tahicardie si pentru care este necesara o interventie la cord.

Interventia a fost una nechirurgicala, recomandata de medicii cardiologi Radu Vatasescu si Ana Fruntelata. quot;Ne-au recomandat o procedura nechirurgicala, ablatie prin radiofrecventa, pentru a neutraliza prin descarcare electrica zona care-i cauzeaza tahicardia. stiam de problemele Catalinei din 2004, cand a avut un puseu quot;, a explicat antrenoarea Mariana Bitang. subliniind ca medicii nu au impus nicio interdictie la efort.

Catalina Ponor nbsp;se retrasese din gimnastica in urma cu peste trei ani, insa de patru luni a revenit in sala de gimnastica, in prezent pregatindu-se pentru Campionatele Mondiale de la Tokyo. nbsp;