Cazare pentru studenti in 2010: Chiriile la garsoniere si apartamente au scazut in unele cartiere din Bucuresti


Chiriile pentru garsoniere si apartamente cu doua camere in Capitala au scazut in ultimele luni, iar aproape de inceperea anului universitar au reaparut oferte de 100-150 de euro pe luna pentru astfel de locuinte, in cartiere precum Titan, Berceni sau Militari, se arata intr-un studiu al Imopedia.

Studentii care urmeaza cursuri universitare in Bucuresti au inceput sa posteze cereri de inchiriere de locuinte, cele mai vizate fiind garsonierele si apartamentele de doua camere din cartierele Grozavesti, Drumul Taberei, Militari, dar si din zonele centrale Universitatii, Romana si Cismigiu, potrivit unui studiu al agentiei de analize imobiliare Imopedia.

Astfel, in zona Grozavesti, in ultimele doua luni au crescut cererile pentru garsoniere cu 41 la suta, iar pentru apartamente cu doua camere, cu 35 la suta, in vreme ce pentru apartamentele cu trei camere cererile au crescut cu numai 13 la suta. Cresteri asemanatoare de cereri s-au inregistrat si in zonele Militari, Drumul Taberei (peste 35 la suta atat pentru garsoniere, cat si pentru apartamente cu doua camere), Berceni, Stefan cel Mare (peste 25 la suta la ambele categorii de locuinte), dar si Piata Romana (31 la suta pentru garsoniere, 27 la suta pentru apartamente de doua camere).

Totodata, potrivit Imopedia, au reaparut chiriile de 100-150 de euro, atat pentru garsoniere – in zonele Titan, Militari, Berceni, Rahova, Drumul Taberei, cat si pentru apartamente de doua camere – in Titan, Brancoveanu, Drumul Taberei, Colentina si Berceni.

Citeste mai mult pe site-ul Mediafax