Cazul Liliana Ghimpeteanu ajunge in instanta


Cazul gravidei abandonate de medici la Maternitatea Giulesti ajunge in instanta, desi oficialii de la Maternitatea Giulesti resping acuzatiile aduse de sotul femeii.

Iulian Ghimpeteanu, sotul femeii lasate sa avorteze singura la Maternitatea Giulesti, este hotarat sa mearga in instanta, chiar daca e ignorat, potrivit jurnalistilor de la Evenimentul Zilei.

In timp ce barbatul sustine ca a scos copilul cu mana lui, medicii de la maternitate neaga toate acuzatiile. Purtatorul de cuvant al spitalului sustine ca nu s-au retinut aspecte de culpa medicala sau malpraxis.

quot;Azi (n.r. – ieri) s-a intrunit consiliul medical, care a analizat documentatia medicala. Nu s-au retinut aspecte de culpa medicala sau malpraxis, iar pacienta s-a externat clinic sanatos quot;, a declarat purtatorul de cuvant al maternitatii, Ciprian Cristescu.

Reamintim ca in noaptea de 17 martie, Liliana Ghimpeteanu a fost lasata sa avorteze singura dupa ce medicul Tarek Abedou, cel care ar fi trebuit sa o asiste, a plecat din salon pe motiv ca religia nu-i permite sa asiste la un avort.

Daca va fi gasit vinovat, medicul risca o sanctiune care poate sa mearga de la o simpla mustrare, la ridicarea dreptului de libera practica.

Sursa foto: Libertatea