Ce averi au europarlamentarii romani: Vezi cat de bogati sunt Elena Basescu, Adrian Severin si Theodor Stolojan


Europarlamentarii romani au strans bani frumosi in 2010. Cel putin asa reiese din publicarea declaratiilor de avere pe anul fiscal anterior. Cei mai multi bani i-au pus deoparte social-democratul Victor Bostinaru si democrat-liberalul Sebastian Bodu.

Elena Basescu a mai cheltuit ceva bani din conturi, dar si-a imbogatit colectia de bijuterii. In declaratia de avere precedenta, Elena Basescu mentiona bijuterii in valoare de 2.500 de euro si ceasuri de 8.000 de euro. In ultima declaratie de avere, cele doua tipuri de bunuri sunt mentionate cumulat, iar valoarea lor a crescut la 12.000 de euro. Asta in contextul in care fiica presedintelui a aparut recent cu un ceas scump la mana, care nu era trecut in declaratia de avere. in schimb, Elena Basescu are cu 7.000 de euro mai putin in conturi.

Adrian Severin a mai adaugat in conturi in ultimul an 71.000 de euro. Cu aceste economii, europarlamentarul este foarte aproape de momentul in care va ajunge milionar in euro. Severin este implicat intr-un scandal in care a fost acuzat ca a cerut bani pentru a promova anumite amendamente in Parlamentul European.

Si europarlamentarul democrat-liberal Sebastian Bodu a facut economii in ultimul an. Acesta a strans in conturi aproape 100.000 de euro, colegul sau social-democrat, Victor Bostinaru – 160.000 de euro, iar Daciana Sarbu – 69.000 de euro.

Sunt si eurodeputati care au economisit mai putin in 2010. Monica Macovei a strans in ultimul an aproape 49.000 de euro, iar Theodor Stolojan – 43.000 de euro. Un europarlamentar si mai modest este Corina Cretu, care a adunat in conturi putin peste 6.000 de euro.

Sursa foto: RTV