Ce boli poate cauza moda

In secolul trecut, femeile care voiau sa arate bine purtau corsete foarte stramte si crinoline grele, care provocau deformari ale coastelor si coloanei, dar si afectiuni interne. Moda actuala nu este mai blanda: blugii prea stramti, tocurile mult prea inalte, epilarea braziliana sau gentile prea mari sunt extrem de riscante pentru sanatatea ta, potrivit Newsweek.

Ochii a la Lady Gaga

Vanzarea lentilelor de contact, de vedere sau cosmetice, este ilegala fara reteta medicala, dar aceste quot;accesorii quot; sunt disponibile online, pentru 20-30 de dolari perechea. Doctorii au avertizat ca lentilele pot produce rani si infectii grave, ducand chiar si la orbire.

Blugii stramti

Pantalonii prea mulati provoaca o afectiune nervoasa numita meralgia parestetica. Cunoscuta si sub numele de quot;sindromul furnicaturilor la nivelul coapselor quot;, boala apare cand presiunea prea mare strange nervul femoral cutanat, dand o senzatie de amortire sau de arsura.

Personele afectate de meralgia sunt si muncitorii din constructii, care poarta curele foarte grele, dar si femeile insarcinate si persoanele obeze. Din cauza revenirii in moda a blugilor foarte stramti, tot mai multe tinere cu o greutate normala ajung la doctor, plangandu-se de aceste quot;ciupituri dureroase quot;.

Citeste mai mult pe Mondo Bridal (Sursa foto: feetmanseoul.com)