Ce spun sondajele despre o posibila rupere a USL. SONDAJ GEOPOL

Actualul premier este considerat de romani politicianul din USL cel mai apropiat de presedintele Traian Basescu, arata datele unui sondaj Geopol, prezentat in emisiunea Realitatea la Raport.

Victor Ponta e omul negru in USL, arata datele unui sondaj de opinie realizat de Geopol in perioada 25 martie – 1 aprilie 2013.

Asta pentru ca actualul premier este, in opinia romanilor, personalitatea cea mai interesata sa rupa Uniunea Social Liberala – 25,2%, mai interesata chiar decat Traian Basescu – 23.1% si decat Calin Popescu Tariceanu – 9.1%.

De altfel, Ponta este considerat personalitatea din USL cea mai apropiata de presedintele Basescu – 19,3%, urmat de Tariceanu – 12.3% si de Gabriel Oprea – 9%. De mentionat ca studiul nu a acoperit si evenimentele din ultimele zile, adica intelegea dintre Ponta si Basescu privind desemnarea procurorilor.

Totusi, Victor Ponta este cel mai potrivit politician pentru scaunul de premier al Romaniei, urmat de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si de prim-vicepresedintele PNL, Klaus Johannis.  Aceeasi situatie si pentru functia de presedinte al PSD: Ponta – 43,6%, urmat de Mircea Geoana – 7.6%.

Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1061 persoane și este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani si are o marja de eroare de ± 3%, la un grad de incredere de 95%.