Cei care pirateaza muzica sau filme vor fi restrictionati la viteza de internet

Utilizatorii de internet din SUA care downlodeaza melodii sau filme de pe internet vor avea curand o surpriza. In prima instanta, companiile furnizoare de internet ii vor avertiza, apoi le vor miscora viteza de navigare pe internet, scriu cei de la New York Times.

Pierderile provocate economiei americane de pirateria digitala ajung la 16 miliarde de dolari anual. nbsp;

Dupa cativa ani de negociere intre industria filmului, cea muzicala si marile companii furnizoare de internet s-a ajuns la un acord. nbsp;Printre cei implicati se afla, potrivit celor de la Wall Street Journal, si Comcast Corp., AT amp;T, Time Warner Cable, Cablevision Systems Corp. si Verizon Communications. nbsp;

Companiile media spun ca intelegerea nu ii obliga pe furnizorii de internet sa le quot;taie quot; complet serviciul utilizatorilor, sistemul fiind unul educational. Insa, isi rezerva dreptul de a interzice accesul la produsele oferite. nbsp;

Ce presupune acordul nbsp;

Utilizatorii de internet care sunt suspectati ca descarca ilegal produse media vor fi alertati pe e-mail de patru ori, iar apoi viteza internetului va scadea considerabil daca vor continua sa downlodeze muzica sau filme fara sa le fi platit inainte.

Alertele vor varia pe o scara de 1 la 6, iar nivelele 5 si 6 vor presupune reducerea vitezei de internet si blocarea accesului la navigarea pe internet. Insa, ei vor putea sa foloseasca adresa de e-mail sau serviciile de telefonie prin internet. Clientii pot depune si plangeri daca sunt nemultumiti de situatie.

Citeste articolul integral pe incont.ro