Cei mai populari artisti din 2009


Anul 2009 pe scena muzicala internationala a fost marcat de o infuzie de artisti tineri in elita concertistica mondiala, care vin sa se alature unor veterani precum Madonna si U2, situati in fruntea topului celor mai populare turnee, dar si de disparitia quot;regelui muzicii pop quot; Michael Jackson.

O privire asupra clasamentului celor mai profitabile turnee din 2009 arata ca pasionatii de muzica live au dorit sa vada numerosi muzicieni in concert in acest an. 12 artisti din clasamentul celor mai profitabile 25 de turnee ale anului au depasit pragul de un milion de spectatori, iar Madonna si U2 s-au situat in fruntea clasamentelor celor mai populare turnee din 2009, cu 2,1 milioane de spectatori, respectiv 3 milioane de spectatori, potrivit Billboard Boxscore.

In privinta incasarilor, cinci turnee au depasit pragul de 100 de milioane de dolari, iar 18 artisti au trecut de limita celor 50 de milioane de dolari. Pe prima pozitie s-a situat trupa irlandeza U2, care a obtinut, cu turneul mondial quot;360° Tour quot;, 311,6 milioane de dolari din incasari.

Sursa foto: AFP

Citeste mai mult pe site-ul Mediafax nbsp;