Cele 18.000 de disponibilizari de la Interne pun pe jar politistii, jandarmii si pompierii

Cele 18.000 de disponibilizari care s-ar pregati la Interne i-au pus pe jar pe liderii de sindicat. Acestia ii cer ministrului Traian Igas sa analizeze foarte bine situatia, inainte sa taie din personal, scrie Gandul.

Declansat de declaratiile fostului ministru de Interne, Marian Saniuta, si ale lui Teodor Melescanu, fiorul rece al concedierilor a fost temperat usor de ministrul in functie, Traian Igas, care a spus ca nu poate anunta imediat cati politisti isi vor pierde serviciul, dar ca este posibil ca acest lucru sa se intample.

Presedintele Sindicatului Politistilor, Marian Gruia: 30.000 de pompieri? Este imens pentru Romania

quot;Sunt declaratii venite din partea a doi reprezentanti ai Opozitiei, pe o analiza a proiectului de buget. Sper sa nu fie o asemenea decizie. Noi am auzit de 10.000 de disponibilizari quot;, a declarat pentru gandul presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, Marian Gruia.

quot;Daca analizam toate institutiile, trebuie sa le includem si pe cele din componenta de administratie. Sunt 110.000 de politisti, jandarmi, pompieri, politisti de frontiera, dar si 40.000 de oameni din administratie, care zic eu ca reprezinta un numar destul de mare quot;.

Despre numarul mare de politisti, fata de media europeana, invocata de ministrul de Interne, Gruia are o alta opinie. quot;Media aceea se refera cu tot cu jandarmi. Daca analizam cu ce se ocupa jandarmii, adica restabilirea ordinii publice, o sa descoperim ca in realitate peste 4.000 pazesc institutii. Este asta treaba lor? In legea lor spune ca trebuie sa restabileasca ordinea publica. Pompierii, apoi, sunt peste 30.000, ceea ce e imens. E o cifra enorma fata de ce este Romania. Jandarmeria si pompierii au structuri supradimensionate fata de responsabilitati si impartire administrativa quot;.

Citeste articolul integral pe gandul.info (Foto: Mondo News)