Centrul de ingrijire si asistenta de la Harlau – Iasi, locul unde bolnavii sunt batuti de angajati

Locul ororilor, asa poate fi numit Centrul de ingrijire si asistenta din orasul Harlau, Iasi. Oamenii sarmani care se adapostesc acolo si primesc o farfurie de mancare spun ca sunt batuti cu pumnii si cu biciul de catre angajati, exact ca in Evul Mediu.

O parte dintre cei chinuiti sunt bolnavi si nu se pot apara, insa cei sanatosi au facut inregistrari si poze ca sa arate tuturor ce se intampla intr-o institutie finantata de Consiliul judetean Iasi.

O institutie creata ,pentru a-i ajuta pe cei loviti deja de soarta .Se pare ca bataile sunt la ordinea zilei in centrul de ingrijire de la Harlau. 261 de oameni cu varste intre 18 ani si 56 de ani sunt adapostiti aici.

”Unii au vreo suferinta psihica, in timp ce altii primesc un pat si o portie de mancare pentru ca nu mai au locuinta.Cei sanatosi nu au mai suportat tratamentul ingrijitorilor si au inregistrat momentele cand sunt agresati. Spun ca sunt loviti cu biciul si au facut cateva poze ca sa arate ca nu mint. Pe timp de noapte, dupa ora 19 – 20, incepe partida. Se aud urlete, nu se aud pasarile, numai urlete” , spune un pacient.

Una dintre angajatele centrului de ingrijire recunoaste ca este martora la scene cumplite de batai aplicate celor care primesc aici un adapost. In fata imaginilor directorul centrului sustine ca pacientii au urme de lovituri pentru ca se bat intre ei.

Acum cateva luni o pacienta de 22 de ani, bolnava psihic, a murit in aceste centru. Rudele sunt convinse ca ingrijitorii au batut-o pana cand au ucis-o. Nu i-ar fi permis nici mamei sa ii vada trupul plin de urmele torturii.

Pacientii le acuza si pe bucatarese ca fura din mancarea cumparata pentru ei.Directia de Asistenta Sociala a inceput o ancheta la centrul de ingrijire.

Vezi video pe site-ul Pro TV. (Sursa foto: Pro TV)