Centrul pentru Copii Gaesti: Alexandru Stoica, un copil de 4 ani, a fost lasat sa moara

Copilul, din centrul de ocrotire Gaesti, nbsp; a fost tinut doua zile cu febra si diaree, fiind transportat la spital doar cand a intrat in coma, potrivit unui articol din Adevarul.

Alexandru Stoica fusese adus la Centrul de Servicii Sociale pentru Copii cu Handicap Sever Gaesti, fiind luat din ingrijirea unui asistent maternal. Duminica-seara, baietelul a fost transportat aproape in coma la Spitalul din Gaesti.

Asistenta si ingrijitoarea de la Centrul de ocrotire au sustinut in fata doctorilor ca Alexandru nu a prezentat niciun semn de boala, comportandu-se normal. Insa, medicul pediatru Mihaela Soloman a declarat ca, in toata cariera sa de peste 30 de ani, nu s-a confruntat cu un caz asemanator. S-a ingrozit cand a vazut in ce hal a ajuns copilul la spital.

„Era terminat. Nici puls nu mai avea. Se afla in soc hipo-volemic”, a spus dr. Mihaela Soloman, adaugand ca viata copilului ar fi putut fi salvata, daca nu ar fi fost dus la spital asa tarziu.

Conducerea Consiliului Judetean, care coordoneaza activitatea Directiei de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, a dispus infiintarea unei comisii de ancheta.

A fost sesizat si Colegiul Medicilor, iar Politia Gaesti a inceput la randul sau investigatiile. Cadrele de la Centrul de Servicii Sociale pentru Copii cu Handicap Sever Gaesti sunt suspectate de neglijenta.

Sursa foto: Realitatea TV