Centura Ocolitoare Constanta si linia de cale ferata Suceava Nord-Dornesti au primit unda verde de la Guvern


Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, doua acte referitoare la dezvoltarea infrastructurii, a anuntat Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Astfel, Executivul a aprobat, printr-o Hotarare, darea in administrarea Ministerului Transporturilor a unei suprafete de teren de 18.381 metri patrati, trecuta in proprietatea publica a statului in vederea realizarii de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a Variantei de ocolire a municipiului Constanta.

„Suprafata de teren data in administrare nu face obiectul unor contracte de concesiune, al unor cereri de retrocedare si nici a unor litigii aflate pe rolul instantelor judecatoresti” a precizat Ioana Muntean.

Printr-o alta Hotarare de Guvern s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor si Infrastructurii cu 11 milioane de lei. Acesti bani au fost alocati pentru finantarea proiectarii si executiei lucrarilor necesare redeschiderii circulatiei trenurilor pe linia de cale ferata Suceava Nord-Dornesti, afectata de calamitatile naturale produse in ultima decada a lunii iunie si inceputul lunii iulie. nbsp;

„Guvernul sustine demararea in regim de urgenta a procedurilor pentru reparatia infrastructurii feroviare pe traseul Suceava Nord-Dornesti si reluarea circulatiei in conditii de siguranta”, a afirmat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Foto: Arhiva Mondo News