Chelsea Clinton s-a casatorit cu finantistul Mark Mezvinsky in fata a 500 de invitati

nbsp;

Bill si Hillary Clinton, socri mici. In luxoasa rezidenta Astor Courts de langa New York, fiica lor Chelsea Clinton s-a casatorit cu finantistul Mark Mezvinsky, sub privirile a peste 500 de invitati, dar intr-o mare discretie fata de presa.

Tatal miresei s-a declarat quot;atat de emotionat quot;, incat a considerat ca simplul fapt ca si-a condus fiica la altar a fost quot;o realizare majora quot;. In timp ce mireasa le-a spus, in gluma, prietenilor sai ca spera la o nunta mica.

Insa este greu sa nu iesi in evidenta atunci cand se vorbeste de quot;nunta regala quot; a Statelor Unite, iar pregatirile includ inchiderea unei parti din spatiul federal aerian si verificarea drumurilor catre locul unde a avut loc ceremonia de catre Secret Service, scrie Daily Mail.

Chelsea, in varsta de 30 de ani, s-a casatorit cu prietenul sau din copilarie, finantistul Marc Mezvinski, in varsta de 32 de ani, intr-o ceremonie care a avut loc la ora locala 17.00, la Astor Courts, fosta locuinta a omului de afaceri John Jacob Astor al IV-lea, din Rhinebeck, statul New York.

La scurt timp dupa nunta, parinitii miresei au dat publicitatii un comunicat: quot;Astazi am privit cu mare mandrie si emotie cum Chelsea si Marc s-au casatorit, intr-o ceremonie frumoasa, la Astor Courts, inconjurati de familie si prietenii apropiati. Nu puteam cere o zi mai frumoasa pentru a sarbatori inceputul vietii lor impreuna si suntem foarte fericiti sa il primim pe Marc in familia noastra. In numele mirilor, vrem sa multumim locuitorilor din Rhinebeck, pentru ca ne-au primit pe noi si pe toata lumea cu bunatate in aceasta zi speciala quot;.

In cele din urma, atentia mediatica ce vine din a fi fiica lui Bill si Hillary Clinton a meritat, potrivit cotidianului britanic. Presedintele american Barack Obama ar fi oferit Casa Alba pentru nunta, in timp ce Ted Danson, un prieten al nbsp; familiei Clinton, a sugerat vila sa din Martha’s Vineyard. Insa cuplul a optat pentru un orasel situat la circa 150 de kilometri nord de Manhattan si pentru relativa izolare a proprietatii Astor.

Locuitorii din zona care au avut de suferit in urma nuntii au primit o sticla de vin din podgoria Clinton – numele unui producator de vin din apropiere de Astor Courts, fara legatura cu fostul presedinte – si o nota scrisa de mana in care organizatorul nuntii si-a cerut scuze si a precizat un numar de telefon pentru sesizarea problemelor.

In noaptea dinaintea nuntii, multi dintre localnici s-au strans pe strazile din Rhinebeck pentru a le transmite mirilor urarilor lor, inainte de repetitia ceremoniei, organizata de Beekman Arms Inn. Dar, desi au zambit si au facut cu mana, parintii lui Chelsea si ai lui Marc nu au dat detalii despre ceremonie, care ar fi costat 3,2 milioane de lire sterline.

Cu o lista de 500 de persoane, ceremonia nu poate fi descrisa drept intima, dar, potrivit unei surse, quot;Chelsea are de fapt un cerc foarte restrans de prieteni quot;. quot;Insa bineinteles ca a inteles ca, tinand cont de cine sunt parintii ei, nu are de ales, trebuie sa faca ceva mare quot;, a adaugat sursa. Asa ca una dintre cererile sale ar fi fost ca ea si Marc sa ii fi intalnit, cel putin, pe cei invitati.

Au existat multe speculatii privind cine a fost invitat, insa Steven Spielberg, producatorul Steve Bing, Barbra Streisand si Oprah Winfrey ar fi fost asteptati. Si Tony Blair ar fi primit o invitatie, dar nu a putut participa.

Chelsea, vegetariana de mai mult de 10 ani, i-ar fi cerut firmei de catering sa ofere si feluri vegetariene la receptie. Insa invitatii care consuma carne au putut servi friptura de vita bio. In plus, tortul miresei, cu cinci etaje si care a costat 7.000 de lire sterline, nu a avut gluten..

Amploarea nuntii a devenit clara in urma micii armate de muncitori angajati in ultimele doua saptamani pentru a construi pavilioane si terase, pentru un cost de 400.000 de lire sterline. Mesele si vasele ar fi costat inca 75.000 de lire.

Iar, desi stilul lui Chelsea este quot;discret si modest quot;, rochia sa a fost creata de Vera Wang si ar fi costat intre 16.000 si 20.000 de lire sterline, in timp ce bijuteriile purtate ar fi ajuns la 160.000 de lire, pe langa inelul de logodna de 600.000 de lire.

Chelsea si Marc s-au intalnit in adolescenta, iar prietenia lor s-a transformat treptat in iubire. Potrivit unui prieten al cuplului, quot;Chelsea il adora pe Marc, iar parintii ei la fel quot;.