Chile: Minerii blocati in subteran au transmis primele mesaje familiilor – Foto si video

nbsp;

Minerii chilieni blocati in subteran au reusit sa transmita mesaje video familiilor lor, prin care au anuntat ca sunt sanatosi si optimisti, desi se afla blocati in mina de 21 de zile.

Postul national de televiziune din Chile a difuzat, joi seara, primele imagini cu grupul de 33 de mineri blocati in subteran de 21 de zile, in care acestia apar organizati, destinsi si vorbind despre felul in care s-au organizat la 700 de metri in subteran, transmite Mediafax.

quot;Aici, avem totul bine organizat quot;, spune unul dintre mineri, pe jumatate dezbracat, neras, aratand in directia unui punct farmaceuic, in care exista alcool, medicamente, deodorant, pasta de dinti.

quot;De aici, luam apa pentru (spalatul pe) dinti, pe fata quot;, spune el aratand in directia unui bidon. El arata, ulterior, spre quot;un pahar pentru spalatul pe dinti quot;, adaugand ca quot;ne asiguram nevoile de baza quot;, mai noteaza Mediafax.

quot;Aici este coltul in care ne distram, unde organizam o intalnire zilnica, unde planificam (…). Aici ne rugam quot;, mai spune minerul in inregistrarea video.

De precizat ca minerii blocati in mina din Chile vor fi salvati abia peste patru luni, adica de Craciun.