Chris Staniforth a murit dupa 12 ore de Halo! Afla cum pot ucide jocurile pe calculator!


nbsp;

Un tanar de 20 de ani din Marea Britanie a murit din cauza unei tromboze venoase severe, provocata de faptul ca timp de 12 ore a jucat un joc pe calculator.

Chris Staniforth, un gamer impatimit, a murit la varsta de 20 de ani din cauza unui cheag de sange dobandit dupa ce s-a jucat fara oprire timp de 12 ore, scrie The Sun.

Potrivit medicilor care au stabilit cauzele mortii, Chris a suferit o tromboza venoasa acuta, afectiune care poate fi dobandita atunci cand stai in aceeasi pozitie pentru perioade lungi de timp.

quot;Pur si simplu traia pentru consola lui. Nici prin cap nu mi-a trecut ca ar putea fi in pericol. Ca parinte te gandesti ca nu li se poate intampla nimic rau jucandu-se pe computer, pentru ca stii ce fac. Dar de fapt, aceste jocuri ii pot omori. Cand incepea un joc, Chirs putea sa joace la nesfarsit, uneori statea si 12 ore la rand. in ultima vreme juca Halo online si era complet absorbit de asta quot;, a spus, devastat, tatal lui Chris, David Staniforth.

Chris Staniforth a murit la numai cateva secunde dupa ce ii spusese unui prieten, cu care se intalnise in fata unui centru pentru recrutarea fortei de munca, ca avea o senzatie ciudata in piept. quot;Ii povestise prietenului lui ca se trezise in timpul noptii cu o senzatie ciudata in piept. Ca ritmul batailor inimii era foarte lent, dar ca dupa aceea a revenit la normal, iar atunci s-a culcat la loc. Apoi a scapat un pachet de guma de mestecat si cand s-a aplecat sa-l ridice a inceput sa aiba convulsii quot;, a mai povestit David Staniforth.

O ambulanta a fost chemata de urgenta, dar paramedicii nu i-au mai putut salva viata tanarului.

Tromboza venoasa acuta reprezinta un cheag de sange care se formeaza la picioare sau in partea inferioara a torsului, adesea cand persoana nu se misca dintr-o pozitie pentru perioade lungi de timp. Cheagul poate urca in plamani si poate provoca o embolie.