Cine este elevul care a devenit milionar peste noapte cu o aplicatie pentru smartphone-uri

La numai 17 ani, un elev din Londra, Marea Britanie, a dat lovitura vietii lui, dupa ce Yahoo a cumparat aplicatia Summly, inventata de el la 16 ani. Suma vehiculata este undeva intre 20 si 40 de milioane de lire sterline, scrie  Evening Standard.

Prima ora lui Nick i-a venit ideea sa creeze o asa aplicatie pentru smartphone-uri pe cand studia pentru examene in 2011 si a realizat ca sa dea atatea clickuri pe diferite articole pentru a-si lua informatiile de care are nevoie este ineficient si o pierdere de timp.

“Mi-am dat seama ca toate aceste informatii nu sunt corect dispuse. Atunci mi-a venit ideea unui algoritm care sa rezume in mod automat orice articol, indiferent de lungime, in numai trei paragrafe”, spune D’Aloisio.

Toata aceasta afacere il face pe Nick D’Aloisio unul dintre cei mai tineri milionari din lume, din domeniul tehnologiei. 
Despre ceea ce tocmai s-a intamplat, britanicul spune ca este “un vis”. Aplicatia a fost deja descarcata de aproape un milion de ori.

“Nu am asteptat sincer sa se intample asa ceva. Aplicatiile sunt un hobby pentru mine si nu m-am gandit ca o sa si fac bani din asta. Imi plac pantofii, asa ca imi voi cumpara o noua pereche de Nike si probabil un calculator. Restul banilor merg la banca, pentru ca in acest moment nu am cheltuieli”.

Pustiul va lucra full time pentru Yahoo, la birourile din Soho, Londra si va studia la King College School in Wimbledon.