Clasa pregatitoare: Incepe impartirea circumscriptiilor pentru inscrierea in clasa pregatitoare

Incepe impartirea circumscriptiilor pentru inscrierea copiilor in clasa pregatitoare. La nivel local, Inspectoratele scolare vor organiza intalniri cu directorii, pentru a stabili care sunt strazile arondate fiecarei scoli sau gradinite.

De anul acesta, clasele pregatitoare vor functiona atat la scoala, cat si la gradinita. Prin urmare, copiii sub 6 ani, dar si cei intre 6 si 7 ani, vor avea acelasi curriculum si invatatori calificati. De asemenea, parintii pot opta daca isi inscriu copilul la scoala sau la gradinita de circumscriptie, sau pentru o alta unitate de invatamant. Asta in functie de locurile disponibile si pe baza unor criterii de departajare. Directorii si Inspectoratele scolare vor stabili apoi in ce masura punctele de vedere ale parintilor pot fi satisfacute.

Oficial, inscrierile vor incepe pe 1 aprilie, insa metodologia va fi aprobata de minister pana pe 31 martie.Anul trecut, la nivel national, peste 300.000 de elevi au fost inscrisi in clasa I si in clasa pregatitoare, din care 133.000 au fost in clasa pregatitoare.

De asemenea, au fost formati 9.000 de invatatori.Pentru 2013, Ministerul estimeaza ca se vor inscrie 200.000 de copii in clasa pregatitoare, prin urmare si numarul dascalilor va trebui sa fie mai mare.