Clinica Anadolu din Turcia trateaza tumorile cu cel mai nou echipament din lume


Doctorii Centrului Medical Anadolu din Istanbul, Turcia, trateaza, lunar, peste 300 de pacienti straini, dintre care aproape un sfert sunt romani. Specialistii spun ca majoritatea bolnavilor de la noi sufera de cancer si ajung la ei in stare foarte grava.

Motivele pentru care romanii aleg sa se trateze la Anadolu sunt dotarile de aici si medicii foarte buni, specializati in SUA. In acest spital s-au investit aproape 150 de milioane de dolari si toate aparatele folosite sunt de ultima generatie. Printre ele se numara si Cyberknife, cel mai nou echipament de radioterapie din lume, utilizat pentru tratarea tumorilor, care nu este inca disponibil in Romania.

Mai mult, preturile din Turcia sunt cu 20- 30% mai mici decat la centrele medicale din restul Europei. “Cei mai multi pacienti vin la oncologie, neurologie, ortopedie sau cardiologie. Avem bolnavi din toata Europa si pot sa spun ca cele mai grave cazuri ne vin din Romania. Pentru acestia avem personal specializat, vorbitor de limba romana, care ne usureaza comunicarea cu pacientii. Lucram in echipa si reusim sa tratam chiar si bolnavii carora in Romania nu li se mai da nici o speranta ”, ne-a declarat prof. dr. Kaan Erler de la Clinica Anadolu.

Afla mai multe in Libertatea