Cod Portocaliu de inundatii in judetele Bihor, Arad si Hunedoara



Hidrologii au emis, joi, o avertizare Cod Portocaliu de inundatii care vizeaza judetele Bihor, Arad si Hunedoara. Avertizarea este valabila incepand din 31 decembrie, ora 12:00 si pana pe 1 ianuarie, ora 14:00.

Se instituie COD PORTOCALIU pe raurile din bazinul superior si mijlociu al Crisului Alb (jud.Hunedoara si Arad ) si din bazinul mijlociu si inferior al Crisului Negru (jud.Bihor si Arad).

Codul Galben se mentine pe raurile: Viseu, Iza (jud. Maramures), Tur (jud.Satu Mare), Lapus (jud. Maramures), Crasna (jud. Salaj si Satu Mare), nbsp; Barcau (jud. Salaj si Bihor), afluentii nbsp; Somesului Mic (jud. Cluj),bazinul inferior al Crisului Alb (jud.Arad), bazinul superior al Crisului Negru (jud.Bihor), Crisul Repede nbsp; (jud.Bihor si Cluj), Aries (jud.Alba si Cluj), Strei (jud. Hunedoara), Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (jud. Caras-Severin si Timis), Jiu (sectorul Filiasi – Podari) si Motru ( jud. Gorj, Dolj si Mehedinti).

COD PORTOCALIU: Risc de viituri generatoare de revarsari importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vietii colectivitatilor si sigurantei bunurilor si persoanelor. Depasire COTE DE INUNDATIE.

COD GALBEN: Risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei neconducand la pagube semnificative, dar necesita o vigilenta sporita in cazurile de activitati sezoniere si/sau expuse la inundatii. Depasire COTE DE ATENTIE.

Sursa foto: hidro.ro