Cod Portocaliu de inundatii in vestul tarii pana pe 3 ianuarie


Hidrologii au extins avertizarea Cod Portocaliu de inundatii care vizeaza judetele din vestul tarii pana pe 3 ianuarie, ora 14:00.

Se mentine COD PORTOCALIU pe raurile din bazinul superior si mijlociu al Crisului Alb (jud.Hunedoara si Arad ) si din bazinul mijlociu si inferior al Crisului Negru (jud.Bihor si Arad),

Se instituie COD PORTOCALIU pe cursurile mijlocii si inferioare ale Turului si Crasnei ( jud. Satu Mare), pe Lapusul inferior (jud.Maramures), pe Aries pe sectorul Baia de Aries-Buru (jud.Alba si Cluj), nbsp; pe cursurile mijlocii si inferioare ale Barzavei si Nerei (jud. Timis si Caras-Severin) si pe cursurile superioare si mijlocii ale Begai si Timisului (jud.Timis si Caras Severin)

Se mentine COD GALBEN nbsp; pe raurile: Viseu, Iza (jud. Maramures), Tur (jud.Satu Mare), Lapus (jud. Maramures), Crasna (jud. Salaj si Satu Mare),Barcau (jud. Salaj si Bihor), afluentii Somesului Mic (jud. Cluj),bazinul inferior al Crisului Alb (jud.Arad), bazinul superior al Crisului Negru (jud.Bihor), Crisul Repede nbsp; (jud. Bihor si Cluj), Aries (jud.Alba si Cluj), Strei (jud. Hunedoara), Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (jud. Caras-Severin si Timis), Jiu (sectorul Filiasi – Podari) si Motru ( jud. Gorj, Dolj si Mehedinti).

Se instituie COD GALBEN in bazinul hidrografic al Tarnavelor (jud. Alba, Mures, Harghita, Sibiu), pe Muresul mijlociu nbsp; (sectorul Ocna Mures-Gelmar)-jud. Alba si Hunedoara si pe Somesul superior (jud.Bistrita Nasaud si Cluj).

COD PORTOCALIU: Risc de viituri generatoare de revarsari importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vietii colectivitatilor si sigurantei bunurilor si persoanelor. Depasire COTE DE INUNDATIE.

COD GALBEN: Risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei neconducand la pagube semnificative, dar necesita o vigilenta sporita in cazurile de activitati sezoniere si/sau expuse la inundatii. Depasire COTE DE ATENTIE.

Sursa foto: hidro.ro