Cod galben de inundatii in Maramures si Transilvania


Avand in vedere situatia hidrologica actuala, temperaturile pozitive diurne si nocturne, precum si precipitatiile lichide nbsp; prognozate se pot produce cresteri de niveluri si debite cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE.

Se instituie COD GALBEN incepand cu data de 24.12.2009 ora 20 pe raurile:

Viseu, Iza (jud. Maramures), Tur (jud.Satu Mare), Lapus (jud. Maramures), Crasna (jud. Salaj si Satu Mare), Barcau (jud. Salaj si Bihor), afluentii Somesului Mic (jud. Cluj),

Crisul Alb (jud.Hunedoara si Arad), Crisul Negru (jud.Bihor si Arad), Crisul Repede nbsp; (jud. Bihor si Cluj), Aries (jud.Alba si Cluj), Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (jud. Caras-Severin si Timis), Jiu superior si Motru ( jud.Hunedoara, Gorj si Mehedinti).

In avertizarea transmisa de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor se mentioneaza de asemenea ca formatiunile de gheata vor fi in diminuare si restrangere si pot determina in evolutia lor blocaje de gheturi si cresteri artificiale de niveluri pe unele sectoare de rau. Pe raul Bistrita, nbsp; evolutia zaporului format anterior poate determina variatii mai importante de niveluri, cu atingerea sau chiar depasirea COTELOR DE ATENTIE.

COD GALBEN: Risc de viituri sau cresteri rapide ale nivelului apei neconducand la pagube semnificative, dar necesita o vigilenta sporita in cazurile de activitati sezoniere si/sau expuse la inundatii. Depasire COTE DE ATENTIE.

Sursa foto: inhga.ro