Codrut Oprea, politistul batut la Targoviste, facea cercetari privind consumul de droguri din local


quot;Codrut Oprea este unul dintre cei mai buni politisti din cadrul Serviciului Investigatii Criminale din Inspectoratului Politiei Judetului Dambovita quot;, a declarat presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor „Pro Lex quot;, Vasile Lincu.

Politistul agresat de un membru al gruparii Ghenosu din Targoviste verifica, in momentul incidentului, informatiile potrivit carora, dupa o anumita ora, in acel local se consuma droguri, a declarat, duminica, presedintele Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor „Pro Lex quot;, Vasile Lincu.

quot;Membrul nostru de sindicat este unul dintre cei mai buni politisti din cadrul Serviciului Investigatii Criminale din Inspectoratului Politiei Judetului Dambovita, iar la momentul incidentului verifica informatiile potrivit carora, dupa o anumita ora, in acel local se consuma droguri. Chiar daca nu era in timpul serviciului, agresiunea a fost in legatura cu serviciul politistului, agresorul fiind cercetat in mai multe dosare penale de catre colegul nostru quot;, a spus Vasile Lincu, citat intr-un comunciat al Sindicatului quot;Pro Lex quot;.

Conducerea Sindicatului quot;Pro Lex quot; le recomanda membrilor de sindicat sa-si apere viata si integritatea corporala, a lor si a colegilor, quot;utilizand, fara ezitare, chiar si armele din dotare, in conditiile legii quot;, atunci cand au de-a face cu un quot;agresor de oameni ai legii quot;.

Vasile Lincu a mai spus ca in cazul in care politistii membri de sindicat vor suferi un prejudiciu ca urmare a arestarii agresorului, quot;Pro Lex quot; le va acorda asistenta juridica si sprijin material.

quot;Nu mai departe de luna trecuta, liderul Sindicatului National al Politistilor si Vamesilor Pro Lex de la nivelul Inspectoratului Politiei Judetului Dambovita a fost ultragiat, iar pentru recuperare are nevoie de 30 de zile de ingrijire medicala quot;, se mai arata in comunicatul organizatiei.

Politistul Codrut Oprea, de la Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Dambovita, a fost dus in coma de gradul IV la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, in noaptea de sambata spre duminica, dupa ce a fost lovit cu o sticla in cap, intr-un bar din Targoviste, de George Daniel Uta, pe care agentul l-ar fi anchetat pentru ca ar fi agresat-o pe fata sefului de post din Pietrosita.

Codrut Oprea a fost operat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, pentru un hematom cerebral, starea lui fiind in continuare foarte grava, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al unitatii sanitare, Bogdan Oprita.

Afla mai multe despre acest caz pe site-ul Realitatea TV (Foto: Arhiva Mondo News)