Concediul medical fictiv, o practica uzuala in Romania

300 de milioane de euro se scurg in fiecare an din sistemul sanitar romanesc pe internari fictive, aparatura medicala nefolosita si retete eliberate pe numele mortilor.

Este bilantul infiorator facut de Casa Nationala de Sanatate pentru un sistem aflat deja in moarte clinica. Si care risca sa isi dea obstescul sfarsit cu acceptul unor medici.

Cat de usor poti risipi mii de lei pentru tratarea unor boli inchjipuite cu ajutorul cadrelor medicale? Demonstratia a fost facut cu ajutorul unei camere scunse.Pentru inceput, reporterii si-au testat puterea de convingere la Spitalul Municipal Oltenita.

Au spus celor de acolo ca desi nu sufera de nicio boala, ar dori sa fie internati in vederea unui concediu medical. Reactia personalului demonstreaza ca astfel de practici sunt o obisnuinta.

Cu ajutorul unei sume de 100 de lei poti ajunge fata-n fata cu medicul recomandat, biletul tau catre o saptamana de concediu.In realitate este insa o problema foarte mare. Pentru un astfel de pacient, statul plateste in medie 1000 de lei pe 5 zile. Oricum ni s-a dus vestea ca suntem campioni la internari, dublu fata de Olanda, spre exemplu.

Citeste mai mult si vezi video pe site-ul Pro TV.