Concertele anului 2010 in Romania: AC/DC, Eric Clapton si Elton John

nbsp;

Chiar daca anul urmator rezerva multe surprize fanilor muzicii, organizatorii de concerte din Romania au anuntat o serie de show-uri sustinute de nume mari ale scenei internationale ce vor ajunge si la Bucuresti, precum AC/DC, Chris Rea, Elton John si Eric Clapton amp; Steve Winwood.

Probabil ca organizatorii de concerte din Romania au acum de infruntat unul dintre cele mai provocatoare momente din istoria nou dezvoltatei industrii. Criza economica ingreuneaza gasirea sponsorilor necesari aducerii pe scenele din tara a unor nume mari – in lipsa unui public care sa sustina evenimentele doar prin cumpararea biletelor. Cu toate acestea, o serie consistenta de nume – multe dintre care au facut istorie in muzica rock – a fost deja confirmata pentru anul 2010.

Show-ul AC/DC, probabil unul dintre cele mai mari concerte al anului viitor, a fost deja anuntat, iar peste 7.000 de bilete s-au vandut doar in prima zi de la punerea acestora in vanzare. Trupa de hard rock infiintata in Sydney, in 1973, va aduce pe 16 mai, in Piata Constitutiei din Capitala, show-ul quot;Black Ice quot;, care promoveaza cel de-al 15-lea material de studio al ei, lansat in octombrie 2008. Turneul, primul dupa quot;Stiff Upper Lip quot;, sustinut de AC/DC in 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out in intreaga lume.

Trei dintre concertele sustinute in Buenos Aires au fost filmate pentru un posibil DVD live, care ar urma sa fie lansat. quot;Black Ice quot; a castigat premiul pentru quot;Marele Turneul al Anului quot; acordat anul acesta de Pollstar Concert Industry. De asemenea, a primit nominalizari si la Billboard Touring Awards. Pana in prezent, turneul a avut incasari de cel putin 135,3 milioane de dolari, potrivit Billboard Boxscore. Printre piesele incluse in setlistul show-ului se numara quot;Back in Black quot;, quot;Big Jack quot;, quot;Thunderstruck quot;, quot;Black Ice quot;, quot;You Shook Me All Night Long quot;, quot;Let There Be Rock quot;, quot;Highway to Hell quot; si quot;For Those About to Rock (We Salute You) quot;.

Sursa foto: insidesocal.com

Citeste articolul integral pe Mediafax nbsp; nbsp; nbsp;