Constanta si Tulcea sunt alimentate cu energie direct de la centrala Cernavoda

nbsp;

Judetele Tulcea si Constanta au ramas, sambata noapte, fara energie electrica pentru o ora si jumatate din cauza avarierii unor linii de 400 kV, linii de transport ale energiei electrice aflate in proprietatea companiei Transelectrica, informeaza compania Enel.

In prezent cele doua judete sunt alimentate cu energie electrica direct de la centrala nuclearelectrica Cernavoda, mai precizeaza sursa citata.
nbsp;
Potrivit unui comunicat de presa, quot;la ora 1:57, pe fondul avariilor inregistrate in zilele precedente la liniile de transport ale Transelectrica (liniile Gura Ialomita- CNE Cernavoda si Pelican – CNE Cernavoda), din cauza vremii nefavorabile, a fost afectata o alta linie de inalta tensiune – linia de 400 kV Tulcea Vest – Isaccea quot;.

quot;Din cauza conditiilor meteorologice extreme, aceasta s-a rupt, iar in cadere a cauzat si ruperea liniei de medie tensiune peste care era suprapusa. Acest incident a cauzat oprirea alimentarii tuturor statiilor de transformare si a liniilor de medie tensiune, conducand la izolarea energetica a zonei Dobrogea. In acest context, au fost afectate liniile de bucla 400kV, care asigura legatura cu sistemul energetic national (SEN) ceea ce a dus la o avarie generala, propagata in cascada, in cele doua judete. Dupa o ora si jumatate s-au reusit primele realimentari cu energie electrica ale consumatorilor, iar pana la ora 4:37 s-a asigurat alimentarea intregii zone Dobrogea”, se mai precizeaza in comunicatul Enel.

Pentru remedierea situatiei au intervenit toate echipele Enel, ajutate inclusiv de un elicopter si ate autoutilitare ale Ministerului Apararii. nbsp; Enel estimeaza ca operatiunile de remediere vor fi finalizate in cursul urmatoarelor zile.
nbsp;