Crin Antonescu: Traian Basescu este opusul ideii de dreapta

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, la sediul USL, ca ideea ca Traian Basescu va organiza o formatiune de dreapta este din capul locului condamnata la esec, in primul rand pentru ca Traian Basescu ca politician este opusul ideii de dreapta, transmite Agerpres.

“Nu exista o solutie de dreapta in care sa se poata implica dl Traian Basescu, pentru ca dl Traian Basescu este, ca sa spun asa, prin tot ceea ce stim despre dansul ca politician, opusul ideii de dreapta. Numai cine confunda populismul, autoritarismul cu dreapta poate sa creada ca dl Basescu este compatibil in vreun fel sau altul cu un partid sau o formatiune de dreapta. Ideea ca dl Traian Basescu va organiza dreapta in Romania sau o formatiune de dreapta este din capul locului condamnata la esec de aceasta diferenta structurala intre valorile si ideile de dreapta si profilul politic al dl Basescu, presedinte sau nu”, a declarat Crin Antonescu.

Intrebat daca PNL viseaza absorbtia unei parti din PDL, Crin Antonescu a precizat ca are cu totul alte probleme pe agenda, singura absorbtie avuta in vedere fiind cea a fondurilor europene. Noi avem cu totul alte probleme pe agenda, probleme care tin de guvernare, de revizuirea Constitutiei, care tin regionalizare. Avem chiar foarte multe probleme, iar singura absorbtie care ne preocupa este absorbtia de fonduri europene”, a explicat presedintele PNL.

Cu privire la declaratiile premierului Victor Ponta, Antonescu a subliniat ca imparte aceeasi viziune si a tinut sa sublinieze ca sanatatea vietii politice romanesti va fi asigurata de existenta a doua partide mari.

“Ii multumesc. Sunt niste declaratii cat se poate de oneste si corecte. Viziunea o impartasesc. Am spus-o de foarte, foarte multa vreme, am spus-o din 2007, din 2008 cand PD era foarte puternic, fara a fi de dreapta, ca sanatatea vietii politice romanesti va fi asigurata de existenta a doua partide mari – unul pe dreapta, unul pe stanga – cu adevarat reprezentand, punand in practica aceste doctrine. Intotdeauna am spus ca PNL este partidul de dreapta din Romania autentic, cand mai mic, cand mai mare, dar autentic de dreapta”, a mai spus liderul liberalilor.