Criza in SUA – Visteria tarii este aproape goala, avertizeaza Obama

Presedintele Barack Obama a avertizat marti ca nu poate garanta plata pensiilor si a asigurarilor sociale incepand cu data de 3 august daca democratii si republicanii nu ajung la un acord asupra ridicarii plafonului de indatorare a Statelor Unite, potrivit CBS News.

quot;Nu pot garanta ca cecurile de asigurari sociale vor fi platite din 3 august daca nu rezolvam aceasta problema. Pentru ca pur si simplu s-ar putea sa nu mai fie bani in vistierie pentru asta quot;, a spus Obama, intr-un interviu acordat CBS Evening News, citat de HotNews.

Republicanii si democratii sunt angajati intr-un dificil proces de negociere legat de ridicarea plafonului de indatorare a Statelor Unite. In timp ce republicanii, majoritari in Camera Reprezentantilor, cer reducerea cheltuielilor federale, democratii sustin quot;o abordare echilibrata quot;, care include atat reduceri de cheltuieli cat si majorarea taxelor pentru americanii cu venituri mari si foarte mari, scrie HotNews.

quot;Nu este o problema republicana sau democrata. Este o problema nationala care trebuie rezolvata quot;, a sustinut presedintele SUA.