Cu ce viteza se poate calatori in timp? Stephen Hawking stie secretul

Timpul curge ca un rau la vale, asa cum si pentru fiecare dintre noi, anii trec neinduplecati. Dar timpul e mai mult decat un rau. El curge la viteze diferite in locuri diferite, iar asta poate fi cheia calatoriilor in viitor.

In urma cu 100 de ani, Albert Einstein a expus pentru prima data aceasta idee.In prezent, cel mai mare sustinator al lui Einstein este Stephen Hawking, celebrul fizician imobilizat intr-un scaun cu rotile.

Hawking considera ca marii fizicieni ai lumii au o gandire gresita in ceea ce priveste calatoriile in timp, pentru ca le vad imposibile. El sustine ideea lui Sir Arthur Clarke, autorul quot;Odiseei Spatiale 2001 quot;, care afirma: quot;Atunci cand un om de stiinta cu prestigiu considera ca ceva este imposibil, cel mai probabil el se insala quot;. Si o multime de oameni de stiinta cu prestigiu cred ca a calatori in timp este absolut imposibil quot;.

Stephen Hawking spune ca, desi nu se poate deplasa si are nevoie de un calculator pentru a vorbi, este liber sa exploreze cu ajutorul mintii intreg Universul si sa puna in balanta posibila calatorie in timp.

Mai mult oameni de stiinta, printre care Charles Liu, Brian Greene si Michio Kaku au lansat o serie de obiectii privind posibilitatea calatoriilor in timp. In quot;Legea lui Clarke quot;, fiecare obiectie pare mai mult un motiv pentru a astepta o calatorie in timp.

Citeste mai mult pe site-ul Pro TV