Cum arata vila lui Basescu de la Neptun – Foto


De mai bine de sapte ani, Traian Basescu, seful statului, isi petrece vacanta de vara la vila de protocol de la Neptun. Imobilul e construit pe vremea lui Nicolae Ceausescu, care, de altfel, spunea ca aici se simte cel mai bine. Peste drum de vila, presedintele Basescu are restaurantul Ciresica.

Presedintele Traian Basescu renunta la costum când se afla pe Litoral. Pe domeniul de la Neptun se afla un lac cu apa dulce pe care isi duc viata câteva lebede. Pe pajistea din fata vilei se plimba nestingheriti mai multi pauni. Aici mai exista un foisor pentru relaxare, dar si o piscina interioara.

La vila din Neptun, Traian si Maria Basescu au posibilitatea de a se bronza, de a se plimba cu ambarcatiuni nautice sau pur si simplu de a face promenada pe digul vilei de vara a presedintilor României. Anul trecut, Regia Autonoma a Protocolului de Stat, RA-APPS, a investit 120.000 de euro pentru o noua centrala termica si pentru o instalatie de incalzire a apei din piscina, scrie libertatea.ro.

Seful statului beneficiaza de o bucatarie proprie, de o sala de conferinte si chiar de un minirestaurant. La Neptun, Basescu i-a primit pe George Bush, presedintele Americii, in 2008, in perioada Summitului NATO de la Bucuresti, si pe fostii colegi de la Academia Navala, cu care se intâlneste aproape anual la vila de protocol.

Putina lume se poate lauda ca stie ce se intâmpla in spatele gardurilor inalte ale resedintei, insa reporterii Libertatii au reusit sa afle, de la persoane din anturajul sefului statului, care e programul acestuia atunci când se afla aici. Basescu se trezeste in fiecare dimineata in jurul orei 6.00, chiar daca e in concediu, si inoata in piscina aproximativ 45 de minute. Apoi, ia micul dejun cu sotia, dupa care cei doi merg la plaja. Seara, Basescu citeste, studiaza unele legi, se plimba pe faleza sau isi scoate sotia la Ciresica, celebrul restaurant aflat peste drum de vila in care locuieste el.

Vezi mai multe fotografii pe realitatea.net.