Cum recuperezi un e-mail sters din greseala


Tocmai te-ai intors din vacanta si, enervat la culme de numarul mare de e-mailuri care au poposit in Inboxul tau, ai sters din greseala un mesaj important? S-ar putea sa-l fi pierdut pentru totdeauna, dar inainte sa incepi sa-ti smulgi parul din cap incearca sa-l recuperezi. Daca ai noroc, s-ar putea sa mearga!

In prima faza, mesajele sterse din Inbox trec prin fisierul Trash. Daca ai sters mesajele si de acolo fara a le verifica mai intai sau daca ai setat optiunea ca odata sterse din Inbox mesajele sa nu mai ajunga in Trash, atunci ai o problema.

Cu toate acestea, e-mailurile nu dispar imediat de pe hard disk, ci sunt marcate pentru a fi sterse pentru totdeauna ulterior, abia dupa ce inchizi programul. In functie de cat timp a trecut de cand ai apasat butonul quot;Delete quot;, este posibil sa le recuperezi, cu ajutorul unui instrument special creat pentru asa ceva, potrivit eHow.com.

1. Lasa fereastra de mail deschisa, daca tocmai ti-ai golit folderul Trash.
2. Descarca un program de recuperare a e-mailurilor, cum ar fi Recover My Email, Repair PST sau Email Recovery.
3. Mergi la optiunea quot;Open Email Data File quot; sau la o optiune asemanatoare, in functie de programul instalat. Foloseste bara de navigare din partea stanga a ecranului, pentru a gasi folderul in care este localizat programul tau de e-mail.
4. Da click pe fisierul de e-mail care are extensia quot;.pst quot;. Apasa pe butonul quot;OK quot;. Asteapta ca programul sa caute mesajele sterse.
5. Cauta prin lista de e-mailuri recuperate si vezi daca il gasesti si pe cel cu pricina, pe care il vrei inapoi. Da click pe el si apoi alege quot;Save as PST quot;, pentru ca mesajul sa fie trimis inapoi in Inbox. Repeta procedura in cazul fiecarui mesaj pe care vrei sa-l recuperezi.

Daca nu stii exact cum se numeste mesajul, atunci poti aranja e-mailurile dupa data sau dupa numele persoanelor care le-au trimis.

Citeste mai mult pe incont.ro