Dan Chitic, avocatul lovit de Basescu: Mi-a dat o lovitura directa, nu cu pumnul strans


Dan Chitic sustine, la Realitatea TV, ca seful statului i-a aplicat o lovitura iscusita, cu pumnul deschis. Chitic spune ca este gata sa se supuna oricand testului cu detectorul de minciuni si ca incidentul ar fi fost vazut si de cel putin doi angajati ai RA-APPS, care au ales, insa, sa taca. Administratia Prezidentiala dezminte insa acuzatiile.

“Aveam o idee, stiam ca este acolo (Traian Basescu la Ciresica, la Neptun, n.red.), dar nu ma asteptam sa ne nimerim in acelasi moment. Ne-am intalnit, dumnealui si-a poftit sotia in masina, a ocolit masina, prin spate, a dat sa intre si eu, de undeva de la 10-11 dincolo de perimetrul desenat de corpurile celor 2-3-4 sepepisti am avut proasta idee sa intru-n dialog cu el. I-am spus: “Sa-ti fie rusine.” La per tu. De fiecare data cand domnul presedinte este interpelat de un cetatean, domnul presedinte l-a luat la per tu. Am ramas la loc. Orice pas al meu ar fi fost oprit de domnii din SPP. A ridicat capul si mi-a spus: “De ce sa-mi fie rusine, dobitocule?”. “Sa-ti fie rusine pentru ce ai facut cu tara asta.” Eu sunt gata sa ma supun oricarui test, cu detectorul de minciuni, cu serul adevarului. Nu am cautat acest gen de publicitate si pana in momentul in care Administratia Prezidentiala nu a iesit cu acel comunicat, nu am dorit sa ies cu declaratii. Mi-a spus: “Esti un dobitoc ca nu m-ai votat a doua oara. A inchis portiera cu o privire pe care nu o pot uita. S-a apropiat de mine. Nu mi-a mai spus de mine. Cand a fost la o lungime de mana de mine a picat o lovitura iscusita, in limbaj de mahala, s-ar numi de “neve””, a declarat Dan Chitic, la Realitatea TV.

Chitic si-a continuat descrierea incidentului: “A fost in limbaj pugilistic o lovitura directa, nu cu pumnul strans, ci direct, cu palma deschisa. Exact in acelasi moment, cele doua garzi de corp si-au facut treaba, una bagandu-mi mana in beregata, celalalt, prinzandu-ma de mana. Presedintele a plecat, iar eu i-am spus: “De ce dai bai, esti platit din banii publici”. Trebuie sa recunosc ca adrenalina nu a putut sa ma lase rece, am avut un dialog cu sepepistii. Au fost martori, a fost sotia mea si alti doi martori, care mi-au spus ca ei pentru nimeni nu au vazut nimic. Unii dintre ei, da, probabil ca da (sunt angajati ai RA-APPS). Doamna Basescu era in Dacie, cu foarte putin efort ar fi vazut”.

Chitic a declarat ca nu este activ politic, dar ceva simpatii are: „Acum un an si jumatate am depus o cerere de aderare la PNL, sectorul 3. Nu am fost la sedinte si nu am platit cotizatie. Sedintele sunt joi seara, iar eu joi seara am alt program.”

Chitic spune ca dupa incident, SPP a facut o mica investigatie la Vila Scriitorilor, unde acesta locuia: „La cinci minute dupa incident, restaurantul din vila a fost luminat. Nu merg pe supozitii. S-a luminat. Domnul administrator de la Vila Scriitorilor a aparut insotit de un domn cu o borseta. Si au discutat gesticuland catre noi. S-a inchis lumina si apoi au ramas o ora in vila. Domnii care erau in parcare in momentul in care iesea in parcare au intrat in vila. Noi a doua zi urma sa urmam, apoi apare domnul administrator Vasile si ii spune sotiei mele sa-i dea numarul de telefon, ca mi l-au cerut domnii de aseara.”

Desi in urma asa-zisului atac n-a depus inca plangere penala, Chitic sustine ca nu este exclus sa faca si asta. quot;Pot sa o fac inca (plangere penala, n.r.). Lipsa de martori pana in acest moment m-a determinat sa nu o depun, pe moment. Desi eram pe malul marii, foarte aproape de Mangalia, in nicio secunda nu am dorit sa se propage acest subiect. Nu am dat telefon niciunui ziarist. A aparut acea istorioara, din cotidianul.ro, care reflecta adevarul cum a fost vazut de ceilalti. Nici in acel moment nu am dorit sa fac niciun fel de declaratii quot;, a spus Chitic.

Vezi video pe site-ul Realitatea TV