Daruiesti si Castigi – Citeste povestea Siminei Copaciu


Au trecut aproape 13 ani de cand PRO TV isi propune sa fie solidar cu oameni greu incercati de soarta si care merita o mana de ajutor. quot;Pentru mine au inceput greutatile in viata de la varsta de un an. Am ramas pe drumuri si a fost foarte greu quot;, spune Simina Copaciu.

Cea de-a doua poveste ne-o infatiseaza pe Simina, cu S de la speranta. Fetita de 10 ani din Cluj, parasita de mama, isi ingrijeste tatal invalid, impreuna cu care locuieste din mila oamenilor intr-o fabrica de pantofi. Sunt prea multe necazuri pentru o copila blonda, care aduce cu o zana. Si totusi le infrunta cu putere de fier si de multe ori poate sa zambeasca.

Este premianta clasei iar cand simte ca lacrimile totusi o inving, incepe sa picteze. Familii fericite, culori vesele si catei care se joaca.

quot;Mama mea ne-a parasit atunci cand ne-a fost mai greu, am suferit ani intregi, a spus Simina Copaciu.

Simina isi aminteste ca a crescut prin scari de bloc. Dupa un timp, tatal ei a primit o locuinta de serviciu. Bucuria n-a durat mult. Tatal a fost concediat si au ajuns in strada din nou.

Barbatul si-a gasit serviciu, dar a suferit un accident de munca. O bucata de geam i-a cazut pe mana. De atunci, vorbeste cu greu si nu isi poate misca dreapta. De parca nu era de ajuns, mama Siminei nu a mai suportat greutatile si i-a parasit.

A urmat o perioada in care Simina si tatal ei au dormit sub cerul liber. Umblau cat era ziua de lunga si adunau deseuri, pe care le vindeau. Un om cu suflet le-a dat adapost intr-o fabrica de incaltaminte.

La scoala, profesorii au numai cuvinte de lauda pentru Simina. quot;Tristetea nu mi-o poate lua nimeni atata timp cat tati e asa cu mana, as vrea sa nu mai fie asa, asta imi doresc cel mai mult quot;, mai povesteste Simina Copaciu

Totusi, Simina s-a maturizat mult prea devreme, spun profesorii. Este recunoscatoare celui care le-a oferit un adapost. Se multumeste cu atat si abia asteapta sa ia primul salariu sa isi ajute tatal, care are pensie de invalid de 550 de lei. De la Mos Craciun, Simina isi doreste multe dulciuri si inca ceva…

Daca vrei sa o ajuti pe Simina, mai jos se afla conturile in care se pot trimite bani:

Titular Simion Laurentiu Copaciu – Cluj RO08BRDE130SV02227931300