De ce a amanat Guvernul modificarea taxei auto? Ministerul Mediului si Ministerul Justitiei nu s-au pus de acord!


Desi ministrul Mediului Laszlo Borbely anuntase ca Guvernul va adopta, miercuri, o ordonanta de urgenta care va modifica taxa auto, totusi premierul Emil Boc a amanat adoptarea acesteia.

De ce nu s-a adoptat ordonanta miercuri? Pentru ca Ministerul Mediului si Ministerul Justitiei nu s-au pus de acord asupra modificarilor la taxa auto. A spus-o premierul, care asteapta ca cele doua institutii sa stabileasca impreuna criteriile dupa care se aplica noua taxa auto.

quot;Taxa auto este o analiza pe care o face Ministerul Mediului cu Ministerul Justitiei. Este o decizie a Curtii de Justitie a UE. nbsp;Ministerul Justitiei vine si spune ca noi trebuie sa facem asta, asta si asta. Astept sa se puna de acord, pentru a putea rezolva in raport cu UE. Problema asta ne-a lasat-o Tariceanu! nbsp;Trebuie gasita o formula de nediscriminare. Trebuie facuta o analiza quot;, a declarat premierul in emisiunea lui Robert Turcescu de la B1 Tv. nbsp;

Boc a mai precizat ca banii din taxa auto merg la Fondul de Mediu, adica in programul Rabla. quot;Banii astia merg la Fondul de Mediu. nbsp;Din care o parte se dau pe vouchere pentru ridicarea masinilor vechi, adica pe programul Rabla. Adunam masinile vechi care polueaza si luam masini noi cu euro. nbsp;Fondul de mediu este alimentat din taxa auto quot;.

Intrebat daca Borbely nu a gresit atunci cand a iesit si a dat detalii despre modificarile la taxa auto, inainte sa se puna de acord cu Ministerul Justitiei, Boc a replicat: quot;Ministrul Borbely este un ministru performant, pragmatic, hotarat. N-a iesit sa spuna sigur asa sau sigur asa. Avem in vedere moificarea taxei, se reduce cu 20 sau 30%. Apoi sa punem in acord cu cerintele Curtii Europene de Justitie. nbsp;Solutia sta la cele doua ministere quot;, a incheiat Boc.

De precizat ca surse citate de Agerpres precizau, in cursul serii, ca Ministerul Justitiei s-a opus adoptarii ordonantei de urgenta de modificare a taxei auto, din cauza unor probleme legate de posibilitatea despagubirii persoanelor care au fost taxate deja in baza OUG 50/2008, in conditiile in care forma de act normativ propusa in Guvern se refera doar la situatiile viitoare.