De ce backup-urile sunt importante pentru securitate

Daca va numarati printre webmasterii care pun continutul de calitate pe primul loc, atunci stiti deja ca securitatea datelor este o prioritate de top. Multe site-uri isi pastreaza datele stocate intr-o baza de date, iar acea baza de date trebuie sa fie securizata. Desi o mare parte a securitatii se invarte in jurul firewall-urilor, a script-urilor codate corect si a detectarii malware, puteti utiliza de asemenea si backup-urile ca pe un instrument de securitate.

In hosting, backup-urile sunt necesare pentru a atenua majoritatea incidentelor de securitate sau pentru a remedia greselile comise de clienti, fara a-si da seama. Daca serverul dvs. a fost atacat sau compromis, pot exista pierderi de date. Cu toate acestea, avand un backup la indemana va va permite sa va reluati activitatea online intr-un mod rapid si usor. Mai mult decat atat, daca utilizati backup-ul incremental, ati putea fi capabil sa restaurati setarile serverului la o perioada anterioara de timp, inainte ca acesta sa fie compromis.

O alta caracteristica de securitate a backup-urilor este redundanta. Daca aveti servere redundante, puteti utiliza serverul de backup pentru a prelua sarcinile serverului primar, in cazul in care acesta este atacat sau compromis.

In cele din urma, backup-urile sunt foarte importante si in cazurile de forta majora. Indiferent daca este vorba de o furtuna, o inundatie sau un cutremur, un backup off-site va poate salva intreaga afacere.

Iata cateva instrumente utile pentru server backup:

AutoMySQLBackup – un script open source automatizat care poate crea backup-uri zilnice, saptamanale, lunare a bazei de date MySQL. Folosind rsync, puteti stoca cu usurinta backup-urile pe un server remote.

Amanda Backup – un sistem de backup open source si cross-platform, care va permite sa stocati backup-urile local sau in cloud. Datele sunt criptate pentru un plus de siguranta in stocarea sau transferul acestora.

Rsnapshot – bazat pe tehnologia rsync, rsnapshot utilizeaza sistemul de backup incremental, permitandu-va sa restaurati setarile unui server dedicat la o data anterioara cand acesta functiona fara probleme. De asemenea, este gratuit si open source.