Declaratie soc: Economia Ungariei este intr-o situatie foarte grava!

Economia Ungariei este intr-o situatie quot;foarte grava quot;, a declarat vineri un reprezentant al premierului de la Budapesta, alimentand ingrijorarile investitorilor privind criza datoriilor de stat din Europa si trimitand forintul la minimul ultimelor 12 luni, scrie Bloomberg.

quot;Este clar acum ca economia este intr-o situatie foarte grava quot;, a spus Peter Szijjarto, purtatorul de cuvant al premierului Viktor Orban. quot;Nu cred ca e o exagerare sa vorbim despre intrarea in incapacitate de plata quot;, a precizat el.

Declaratiile vin la o zi dupa ce vicepresedintele formatiunii politice Fidesz, Lajos Kosa, a afirmat ca exista quot;putine sanse quot; ca Ungaria sa evite soarta Greciei.

Forintul maghiar inregistra o scadere de 2,1% fata de euro, vineri dupa-amiaza, la Budapesta. In ziua precedenta, moneda Ungariei pierduse 2,5%.

Fostul ministru de Finante al Ungariei, Peter Oszko, a declarat ca tara nu se afla quot;nici macar aproape de a intra in incapacitate de plata. Datoria publica a fost de 78% din PIB anul trecut, doar usor peste media europeana de 74%.

Citeste mai mult in Ziarul Financiar (Sursa foto: Reuters)