Declaratiile PFA si drepturi de autor mai pot fi depuse pana pe 25august. OUG 58/2010 i-a bulversat si pe functionari

Cozi care se intind pe cateva etaje, cetateni care alearga nedumeriti, cu hartii in mana, nici ei nu stiu unde, functionari la ghisee complet depasiti de situatie. Intr-un cuvant, nebunie.

Aceasta este atmosfera de la Casele de Pensii, cele de sanatate si de la agentiile de somaj. Miercuri este data limita la care trebuie depuse declaratiile de catre romanii care castiga bani ca persoane fizice autorizate, din drepturi de autor sau contracte civile. Iar ordonanta aparuta tarziu, cu niste norme publicate si mai tarziu, ii bulverseaza pe oameni.

La Casa de Pensii a municipiului Bucuresti imbulzeala a fost insuportabila, in conditiile in care peste 100 de oameni se inghesuiau in cativa metri de hol.

Chiar daca au parut calmi, oamenii nu au fost deloc linistiti. S-au plans ca au venit sa citeasca afise pe un perete, in loc ca totul sa fi fost pus pe site. In plus, unii dintre ei au stat 40 de minute doar ca sa faca o copie. Multi au venit doar in documentare, pentru a afla ce acte le trebuie.

Culmea este ca persoanele fizice autorizate plateau si pana acum contributii la fondul de pensii. Ordonanta 58 le-a bulversat insa si pe acestea.

Citeste mai mult pe site-ul Pro TV