Demisie Ioan Botis, declaratie de presa: Este o demisie de onoare, hotararea era luata de ieri


Ministrul Muncii Ioan Botis si-a anuntat demisia, in aceasta dimineata, precizand intr-o conferinta de presa ca decizia era luata de ieri, insa a asteptat sa aiba o discutie cu presedintele Traian Basescu.

Botis si-a cerut scuze fata cetateni, precizand ca la baza acestei decizii stau lucruri de moralitate.

quot;Am intarziat o zi, imi cer scuze in ceea ce priveste anuntarea demisiei mele. Ieri am tinut foarte mult sa ii informez pe Emil Boc asupra intentiilor mele de a demisiona. Am trimis o informare pentru presedintele Traian Basescu. Astazi, cu aceasta mica intarziere, imi prezint demisia si inca o data la baza demisiei stau lucruri de moralitate. Este o demisie de onoare si imi cer scuze cetatenilor. A fost o perioada extrem de buna in ceea ce priveste colaborarea pe unele legi, am promovat 18 legi precum legile de salarizare unitara, codul muncii, legile dialogului social, legea zilierilor. Urmeaza legea uceniciei si legea prvind asistenta sociala quot;, a declarat Botis.

El si-a scuze fata decolegii din Guvern si fata de cetatenii municipiului Bistrita.
quot;Am un mesaj sentimental. As dori sa le adresez scuze cetatenilor municipiului Bistrita celor care m-au sustinut care mi-au acordat incredere si care probabil au avut dezamagiri in legatura cu ultimele intamplari. Le multumesc angajatilor de la Ministerul Muncii, sunt rezultate bune obtinute. Scuze colegilor din Guvern, este o situatie neplacuta pentru multi, nu as vrea ca ei sa fie pusi in situatia de a da explicatia unui coleg al lor quot;, a spus Botis.

quot;Am asteptat sa am o discutie cu presedintele Traian Basescu, hotararea era luata de ieri. Sotia mea a fost angajata la o asociatie unde noi nu avem, niciun interes direct nici eu nici sotia mea quot;, a mai precizat ministrul.

Sursa foto: Mediafax