Demisie PAPA BENEDICT: Semn de la Dumnezeu? Vezi ce s-a intamplat la catedrala Sfantul Petru dupa anuntul Papei. VIDEO

Papa Benedict al XVI-lea si-a anuntat, ieri, demisia din fruntea Bisericii Catolice, iar cateva ore mai tarziu un fulger a lovit catedrala Sfantul Petru din Roma. Sa fie un semn de la Dumnezeu?

Cu siguranta asa au gandit mii de credinciosi despre ceea ce poate parea o simpla intamplare. “S-a revoltat cerul”, au spus unii, nemultumiti de decizia luata de Papa Benedict de a demisiona, incepand cu 28 februarie, anunt facut in cadrul unui discurs rostit in limba latina intr-un consistoriu al Vaticanului. Vaticanul va trebui sa anunte un nou Papa, dupa ce Papa Benedict a anuntat ca demisioneaza. Papa Benedict al XVI-lea a explicat ca nu mai are fortele necesare pentru a conduce Biserica Catolica din cauza varstei sale, de 85 de ani, anuntandu-si demisia pentru 28 februarie, relateaza AFP.

“Dupa ce mi-am analizat constiinta in fata Domnului, in diverse randuri, am ajuns la certitudinea ca fortele mele, din cauza varstei mele avansate, nu mai sunt apte pentru exercitarea intr-un mod adecvat a ministerului petrinian”, a declarat Papa in latina, in timpul consistoriului de la Vatican, potrivit traducerii in franceza realizata de Vatican ulterior. Papa a anuntat ca va renunta la ministerul sau la ora 20.00 (21.00 ora Romaniei), la 28 februarie. “Atunci va incepe perioada sede vacante (locul vacant)”, a precizat purtatorul de cuvant Federico Lombardi, intr-un anunt fara precedent in istoria Bisericii Catolice, potrivit Mediafax.

“Ar trebui sa avem un nou Papa pentru Pasti”, a declarat in cadrul unei intalniri cu presa parintele Federico Lombardi, adaugand ca un conclav ar urma sa fie organizat in urmatoarele 15-20 de zile dupa demisie. Benedict al XVI-lea, care are 85 de ani si nu va participa la conclav, urmeaza sa se retraga intr-o manastire din incinta Vaticanului, dupa un sejur initial in resedinta papala de vara din Castel Gandolfo, in apropiere de Roma. Benedict al XVI-lea nu va avea niciun rol in conclav si, dupa ce va parasi functia, ar urma sa duca o viata de rugaciune , a declarat parintele Lombardi, subliniind ca nu este vorba despre o decizie improvizata, ci pregatita. El a declarat deseori ca vrea sa isi dedice timpul rugaciunii, reflectiei si eventual scrisului (…). Aceasta va depinde de el, a declarat purtatorul de cuvant.