Disponibilizari 2011: Ministerul Finantelor si Ministerul de Interne vor suferi reduceri de personal


Liderul Aliantei Nationale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, Vasile Marica, spune pentru romanialibera.ro ca, daca Ministerul Finantelor nu va chema sindicalistii la negocieri pe marginea intentiei de a disponibiliza 20 la suta din angajatii institutiei, reprezentantii bugetarilor sunt gata sa-l dea in judecata pe ministrul de resort Gheorghe Ialomitianu.

quot;Deocamdata nu a negociat nimeni cu noi. Ce vor ei sa faca inseamna concediere colectiva, iar aici trebuie sa urmeze o serie de proceduri legale. Daca ministrul nu va face intocmai il chemam in instanta quot;, declara Vasile Marica.

Sindicalistul sugereaza ca Ministerul Finantelor nu are nevoie sa dea oameni afara intrucat quot;un raport al Bancii Mondiale arata ca sistemul este oricum subdimensionat quot;.

Reactia liderului SED LEX vine dupa ce ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat, miercuri seara, la B1 TV, ca peste 20 la suta dintre cei 32.000 de angajati ai ministerului ar trebui sa plece, in urma unui proces de restructurare.

quot;Ministerul Finantelor trebuie restructurat. Intr-adevar trebuie sa si reducem din personal, pentru ca sunt foarte multi oameni care lucreaza in Finante, iar noi trebuie sa reducem birocratia. Ma refer la Ministerul Finantelor, ANAF si structurile teritoriale. Structurile de control trebuie sa devina mai eficiente quot;, a precizat Ialomitianu.

Ministrul Finantelor a mai spus ca este nevoie de o reducere a personalului si din Trezorerie nbsp; intrucat trebuie introdus sistemul electronic de incasari si de plati.

quot;Nu trebuie sa mai ajungem sa mai facem plati la ghiseu pentru ca suntem o tara a Uniunii Europene quot;, a mai spus ministrul.

Gheorghe Ialomitianu a mentionat ca prin introducerea declaratiei unice care poate fi depusa electronic, institutia sa a intrat deja intr-un proces de reducere a birocratiei. Primul termen pentru depunerea acestor declaratii este este 25 februarie 2011.