Disponibilizari februarie 2011: Peste 15.000 de oameni vor fi dati afara


Desi numarul de concedieri colective din 2010 s-a injumatatit fata de 2009, patronii romani au anuntat deja noi disponibilizari pentru anul viitor. Peste 15.000 de romani risca sa-si piarda locurile de munca in lunile care urmeaza pe fondul crizei economice ale carei efecte inca se resimt in tara noastra.

Astfel, potrivit notificarilor transmise de patroni agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca pana la mijlocul lunii decembrie, quot;au fost anuntate disponibilizari pentru 11.860 persoane pentru luna decembrie 2010, 3.523 persoane pentru luna ianuarie 2011 si 334 pentru luna februarie 2011”, se arata intr-un raspuns oficial transmis ziarului Evenimentul Zilei.

Reprezentantii Agentiei Nationale a Ocuparii Fortei de Munca (ANOFM) au atras insa atentia ca „aceste date reprezinta o estimare a numarului de persoane disponibilizate”, se arata in raspunsul oficial. In ceea ce priveste cifra exacta a angajatilor care au fost efectiv concediati, „aceasta se cunoaste exact la data de 10 ale lunii, pentru luna precedenta”, explica Liliana Bogdan, sef Serviciu Comunicare si Secretariatul Consiliului de Administratie al ANOFM.

Citeste mai mult pe evz.ro