Disponibilizari la MAI – Guvernul a adoptat o OUG care stabileste plata unui ajutor pentru politisti


Guvernul a adoptat, joi, o ordonanta de urgenta care reglementeaza nbsp;acordarea ajutorului pentru politistii si cadrele militare care vor fi disponibilizati din MAI, sau trec in rezerva, din bugetul asigurarilor pentru somaj. nbsp;

Totodata, actul incadreaza promotiile din 2011 ale academiilor de politie incepand cu data de 1 ianuarie 2012. Este vorba nbsp;de 2.800 de absolventi ai academiei.

OUG adoptata de Guvern prevede, printre altele, ca in situatia in care nbsp;persoanele in cauza sunt apte de munca, dar nu se pot incadra din lipsa de locuri de munca corespunzatoare pregatirii, acestea beneficiaza de plata unui ajutor, stabilit in raport cu vechimea efectiva in calitate de personal militar/politist, calculat in functie de salariul functiei de baza avut in luna schimbarii pozitiei de activitate (50% din salariul functiei de baza, la vechime efectiva nbsp;cuprinsa intre 1 si 5 ani, 55% din salariul functiei de baza, la vechime efectiva cuprinsa intre 5 si 15 ani inclusiv, respectiv 60% din salariul functiei de baza , la vechime efectiva de peste 15 ani), potrivit unui comunicat MAI.

Potrivit Realitatea TV, OUG mai prevede exonerarea de la plata cheltuielilor de scolarizare pentru politistii si cadrele militare care solicita inetarea raporturilor de serviciu, prin demisie sau la cerere, anterior datei aplicarii masurilor de reducere a numarului de posturi. Este de precizat faptul ca decizia privind exonerarea de la plata cheltuielilor de scolatizare a fost luata in urm adialogului social avut cu sindicatele.

Foto: Mondo News