Domeniile de Internet .ro – intr-un haos total, acuza investitorii

nbsp;

Desi regula generala spune ca cei care cumpara domenii de Internet trebuie sa plateasca o taxa anuala pe domenii, acestea fiind o resursa nationala limitata, domeniile .ro se vand pe viata, conform unor reglementari speciale, concepute si schimbate dupa bunul plac de RoTLD, institutia care le administreaza si le vinde. nbsp;

Un dezvoltator web a dat in judecata institutia pentru ca nu-si respecta propriile reguli si administreaza aleator domeniile. Ca raspuns, RoTLD a sters regulamentul si lista litigiilor de pe site!

In noiembrie 2007, Bodgan Surdu, un investitor autohton in domeniul IT, a depus o cerere nbsp; la sediul Institutului National de Dezvoltare – Cercetare in Informatica (ICI), prin care arata ca un numar de 70 de domenii .ro sunt detinute de firme care nu mai exista, in baza unor date false. (…)

Regula in .ro: nicio regula

RoTLD este un departament din cadrul ICI, organismul care administreaza domeniile .ro. Intre Internet Assigned Numbers Authority – IANA (autoritatea internationala de administrare a domeniilor de Internet, n.r.) si ICI (caruia i s-a delegat acest drept in 1993 pentru ca a fost prima institutie care a cerut-o), nu exista niciun contract, nu exista reglementari clare, prin urmare, domeniul atribuirii domeniilor .ro este intr-un mare haos.

Citeste mai mult in Capital