Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat dupa ce credibilitatea cameristei a fost pusa sub semnul intrebarii



Procurorii au fost de acord cu eliberarea fostului director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, pus sub acuzare de agresiune sexuala, dupa ce credibilitatea victimei a fost pusa sub semnul intrebarii.

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat pe propria raspundere, a decis judecatorul Michael Obus, precizand ca dosarul DSK quot;nu este inchis quot;.


Justitia newyorkeza a renuntat vineri la arestul la domiciliu al lui Dominique Strauss-Kahn, afirmand insa ca cercetarea lui pentru agresiuni sexuale va continua.

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat pe propria raspundere, a decis judecatorul Michael Obus, precizand ca dosarul DSK quot;nu este inchis quot;.

Cautiunea in valoare de sase milioane de dolari i-a fost restituita acuzatului, care nu si-a recuperat insa pasaportul, pastrat de justitia americana.

La incheierea audierii, fostul director al FMI a iesit din tribunal zambind, alaturi de sotia sa, Anne Sinclair.

Procurorul din New York a fost de acord cu eliberarea fostului director al Fondului Monetar International Dominique Strauss-Kahn pe propria raspundere, la o luna si jumatate de la plasarea sa in arest la dimiciliu pentru agresiuni sexuale, anunta vineri postul de televiziune Blommberg, citat de Mediafax.

Strauss-Kahn a fost pus sub acuzare, printre altele, pentru agresarea sexuala a cameristei la inceputul lunii mai, cand aceasta ii curata camera de hotel dn New York.

La o luna de la arestarea fostului director al FMI, New York Times a generat surpriza, joi seara, afirmand ca dosarul acuzarii este quot;pe punctul de a se prabusi, anchetatorii descoperind lacune majore in privinta credibilitatii quot; cameristei.

Potrivit New York Times, care citeaza doi anchetatori, nu exista indoiala ca fostul director general al FMI a avut o relatie sexuala cu tanara camerista de origine guineeana a hotelului Sofitel din Manhattan. Dar quot;procurorii nu cred mare lucru din ce le-a spus reclamanta in legatura cu faptele sau cu ea insasi quot;, potrivit cotidianului.

Initial, procurorii au insistat pe caracterul presupusei victime, in varsta de 32 de ani – o mama singura, muncitoare, care a cerut azil cand a imigrat in SUA din Guinea – insa una dintre sursele citate de NYT a declarat ca aceasta a mintit in repetate randuri dupa formularea acuzatiilor initiale.

Camerista ar fi sunat un barbat aflat in inchisoare, pentru detinerea a aproape 200 de kilograme de marijuana, la o zi de la presupusa agresiune. in cursul conversatiei telefonice, cei doi ar fi discutat despre avantajele unei actiuni in justitie.

Procurorii au descoperit discrepante si intre ceea ce le-a spus despre cererea sa de azil si continutul documentului. in plus, in contul sau bancar au fost transferati 100.000 de dolari in ultimii doi ani, pe care nu a putut sa ii explice. nbsp;

Strauss-Kahn a pledat nevinovat de agresiune sexuala, iar avocatii au sugerat ca orice contact sexual a fost consensual.

Testele criminalistice au furnizat dovezi ale unui contact sexual intre camerista si francezul in varsta de 62 de ani, considerat anterior cel mai puternic candidat la urmatoarele alegeri prezidentiale.

Strauss-Kahn a fost eliberat in schimbul unei cautiuni de cinci milioane de dolari si locuieste in prezent intr-o casa luxoasa din Manhattan, sub supraveghere permanenta.