Drepturi TV Liga 1: Digi Sport a cumparat cele sase pachete ramase contra sumei de 58,2 milioane euro fata TVA

nbsp;

Dumitru Dragomir s-a inteles cu Digi Sport pentru cele sase pachete ramase nevandute din Liga I. Suma platita este de 58,2 milioane de euro fara TVA, iar in urmatoarele trei sezoane Digi Sport va transmite sapte meciuri pe etapa, dupa ce achizitionase o optiune si la licitatia initiala.

Liga Profesionista de Fotbal a vandut drepturile tv pentru restul meciurilor din Liga I catre RCS amp;RDS, care detine Digi Sport. Suma platita de Digi pentru cele sase pachete care ramasera nevandute dupa prima licitatie, este de 55,8 milioane de euro, fara TVA (72,168 milioane euro in total)

Seful Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat intr-o conferinta de presa: quot;Majoritatea presedintilor de cluburi m-au felicitat pentru suma obtinuta. Am executat exact ce a spus Consiliul Concurentei. RCS amp;RDS au fost singurii care s-au inscris. In premiera, optiunile 1 si 2 vor fi transmise in format HD quot;.

RCS amp;RDS va avea pachetele 1, 3, 4, 5, 6, 7 si 9, pachetul numarul 2 va fi transmis de Dolce Sport, care va plati in total 12,9 milioane de euro, plus TVA, iar pachetul 8 va fi transmis de Antena 1, pentru 10,5 milioane de euro, plus TVA.