Drob de miel, reteta – Cum se prepara drobul de miel


Drobul este unul dintre preparatele cele mai delicioase de pe masa de Paste. Se prepara relativ usor, iar timpul de coacere nu este exagerat.

Iata reteta clasica de drob:

Ingrediente:

Maruntaie de miel (plaman, ficat, inima, rinichi, etc), nbsp;ficat de pui, cateva legaturi de nbsp;ceapa verde, nbsp;usturoi verde, nbsp;marar, patrunjel, nbsp;sare, piper, nbsp;3 oua

Cum se prepara:

Maruntaiele de miel impreuna cu ficatul de pui se curata, se spala foarte bine si se pune la fiert cu 2-3 lingurite de sare. Dupa fierbere, se toaca marunt (sau se dau prin masina de tocat). Apoi se toaca ceapa si usturoiul si se calesc in 2-3 linguri de ulei. Cand sunt aproape gata, se adauga patrunjelul si mararul tocate marunt si se mai lasa pe foc circa 2-3 minute.

Intr-un vas mai mare se amesteca maruntaiele cu ceapa, usturoiul si verdeata. Se adauga cimbru, sare si piper dupa gust, apoi se pun ouale. Se amesteca bine pana ce se leaga compozitia.

Se ung cu unt 2 tavi si se tapeteaza cu pesmet. Alte gospodine mai folosesc hartie de copt. Se aseaza un strat din compozitie, apoi se pun 4-5 oua fierte (in functie de marimea tavii. Se acopera cu restul de compozitie si se da la cuptor. Se scoate din cuptor dupa ce s-a rumenit.

Sursa foto: gustos.ro